Top 6 Must-visit vakantie bestemmingen in oktober.

Houd jij net zoals ik van de zon? Naar welke bestemming moet je dan heen in oktober om nog heerlijk te kunnen genieten van de laatste zonnestralen? Hoogste tijd om in deze blog wat reistips te geven voor jou volgende trip naar de zon, als de rest van Nederland in de kou zit. Natuurlijk heeft de herfst ook wat, maar nog een paar zonnestralen meepakken is nooit verkeerd.

Welke bestemmingen in de zon kan je bezoeken in Oktober?

Deze top 7 bestemmingen kan je bezoeken als je in oktober toch nog even de zon en de warmte wil opzoeken!

Curacao

Op Curacao is het in Oktober heerlijk zonnig. De gemiddelde tempratuur is hier dan 32 graden. Curacao is dé perfecte vakantie bestemming als je van azur blauwe zee en van een heerlijke tempratuur houdt. Breng een bezoek aan de christoffelberg, de kleine knip of struin door Willemstad.

Handige sites om je vakantie naar Curacao te boeken:

Santorini, Griekenland

Santorini biedt in oktober nog steeds veel zon en fijne tempraturen. In oktober is het er gemiddeld 22 graden. Met deze tempraturen kan je nog heerlijk op het strand liggen met je favoriete boek of duik de oude schilderachtige dropjes van Griekenland in. Of je nu wilt ontspannen op de prachtige stranden van Kamari en Pressa, de oude ruïnes van Akrotiri wilt verkennen, of een boottoscht wilt maken naar de vulkanische eilanden in de caldera, Santorini beidt tal van activiteiten voor jou volgende vakantie in oktober.

Handige sites om je vakantie naar Santorini te boeken:

  • Vliegtickets: Boek goedkoop vliegtickets naar Santorini via Transavia.nl
  • Hotels: Verblijf in het prachtige AKRI santorini met eigen jaccuzi!

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

In Dubai is het hele jaar prachtig weer. De zon schijnt er dagelijks, dus in oktober is dit een prachtige bestemming om naar toe te gaan. In oktober neemt de intense hitte van de zomer af (Waarin het gemiddeld 40-45 graden is), in oktober is het er gelukkig iets koeler. Gemiddeld is het in oktober zo’n 30 graden, dit is ideaal voor een heerlijke strand vakantie maar ook om naar het luxieuse Dubai Mall te gaan. Dubai staat bekend om zijn architectuur, zoals de beroemde Burj Khalifa. Via Get your Guide kan je gemakkelijk tickets boeken, zonder in de rij te hoeven te staan! Maar je kan hier ook een woestijnsafari doen en de andere kant van dit luxieuze land bekijken.

Handige sites om je vakantie naar Dubai te boeken:

Canarische Eilanden

Wil je toch in Europa blijven, maar toch genieten van de zon? Dan zijn de Canarische Eilanden iets voor jou. Toch dichter bij huis, maar ook genieten van gemiddeld 25 graden. De Canarische Eilanden staan bekend om hun prachtige stranden, waar je kunt ontspannen onder de stralende zon. Of je nu de gouden zandstranden van Gran Canaria verkent, wilt surfen op de golven van Fuerteventura of wilt genieten van de zwarte zandstranden van Lanzarote, er is voor elk wat wils.

Handige sites om je vakantie naar de Canarisch Eilanden te boeken:

  • Reisorganisatie: Boek je reis naar een van de Canarische Eilanden via Tui.nl.

Marokko

In oktober schijnt de zon nog steeds genereus boven Marokko, en het beste is dat een reis naar dit land niet alleen aangenaam is, maar ook betaalbaar, zonder de vermoeiende jetlag die lange vluchten vaak met zich meebrengen. Maar onderschat Marokko niet als slechts een bestemming voor stedentrips; het heeft veel meer te bieden dan dat.

Voor degenen die van stranden houden, is Essaouira een paradijs aan de Marokkaanse kust. Het is ook mogelijkheid om een onvergetelijke nacht door te brengen in de betoverende woestijn. Als je de voorkeur geeft aan het verkennen van steden, dan zijn Marrakech en Fez absolute aanraders. Hier kun je genieten van luxueuze accommodaties in prachtige riads. Marokko is een land dat je meer te bieden heeft dan je aanvankelijk zou verwachten, met de belofte van zonneschijn en een vleugje mysterieuze cultuur om je avontuur compleet te maken.

Handige sites om je vakantie naar Marokko te boeken:

Toscane, Italie

Toscane, gelegen in het hart van Italië, is een regio die reizigers al eeuwenlang in vervoering brengt met zijn schilderachtige vergezichten, historische steden en gastronomische hoogstandjes. Oktober is een ideale tijd om Toscane te verkennen, omdat het weer mild is en de natuur zich hult in herfstkleuren. Het weer in Toscane in oktober is mild en aangenaam, met gemiddelde temperaturen tussen 15°C en 23°C. De zon schijnt nog steeds, maar de hitte van de zomer is verdwenen, waardoor het ideaal is voor sightseeing en buitenactiviteiten.

Handige sites om je vakantie naar Toscane te boeken:

In oktober zijn er diverse prachtige bestemmingen om te verkennen. Toscane, met zijn milde herfstweer, adembenemende landschappen en rijke cultuur, biedt een ideale mix van schoonheid en geschiedenis. Dubai, met zijn iconische architectuur, uitgebreide winkelmogelijkheden en aangename temperaturen, is een geweldige optie voor wie op zoek is naar moderne luxe. Of Curacao met haar helder blauwe zee, witte stranden en heerlijke tempraturen in oktober.

Alle bestemmingen hebben hun eigen unieke charme en bezienswaardigheden om te ontdekken. Als je meer specifieke informatie nodig hebt over een van deze bestemmingen of als je andere vragen hebt, sta ik altijd klaar om te helpen. Veel plezier met het plannen van je reisavontuur!

Liefs, Alison

Plaats een reactie

Maak een website of blog op WordPress.com