Top 3 bezienwaardigheden Cartagena in Spanje.

In de regio Murcia, aan de middellandse zee ligt Cartagena. Dit is een grote havenstad in het Oosten van Spanje. Tijdens onze vakantie, zijn we ook een dagje naar Cartagena gegaan. Het voelde echt als een stedentrip, maar dan midden in onze zomervakantie. Cartagena is een prachtige oude stad, met veel cultuur en bezienswaardigheden.

In deze blog neem ik je mee naar deze oude stad en vertel je de 3 must-visit bezienswaardigheden die je moet zien als je in Cartagena bent.

  1. Teatro Romano

Het amfitheater van Cartagena, een van de grootste in het Romeinse Rijk, kent een rijke geschiedenis. Het oorspronkelijke bouwwerk dateert uit de 1e eeuw voor Christus, met zichtbare overblijfselen die teruggaan tot ongeveer 70 na Christus. Destijds bood het amfitheater plaats aan maar liefst 11.000 toeschouwers. Helaas begon na de val van het Romeinse Rijk het verval van dit indrukwekkende monument.

In de 19e eeuw werd een deel van het amfitheater zelfs afgebroken om ruimte te maken voor de bouw van een stierenvechtersarena. Het duurde echter tot 2007 voordat er serieus archeologisch onderzoek werd verricht en renovaties begonnen.

Als je hier rondloopt, weet je niet wat je ziet. Er is veel bewaard gebleven en goed onderhouden.

Tip: Het is zeker aan te raden om een ticket te kopen vooraf. Dan kan je gemakkelijk doorlopen en kan je sneller dit prachtige theater bewonderen.

2. Barrio del Foto Romano

Het Barrio del Foro Romano, gelegen in het hart van Cartagena, is een indrukwekkende archeologische vindplaats. Hier vind je de overblijfselen van een Romeins forum en een thermaal complex, die getuigen van de rijke geschiedenis van de stad. De opgravingen en restauratiewerkzaamheden op deze plek zijn nog steeds in volle gang, waardoor bezoekers de unieke kans krijgen om de geschiedenis van Cartagena te ontdekken terwijl deze letterlijk uit de grond wordt gehaald.

Naast de opgravingen zijn er twee museumruimtes ingericht, waar je meer te weten kunt komen over de artefacten en de betekenis ervan in de context van de Romeinse periode in Cartagena. Het Barrio del Foro Romano biedt een boeiende reis terug in de tijd en is een must-visit bestemming voor geschiedenisliefhebbers en nieuwsgierige reizigers.

Tip: Boek tickets voor het museum vooraf, zodat je direct naar binnen kan lopen.

3. Calle Mayor

Calle Mayor, de bruisende winkelstraat van Cartagena, is een ware trekpleister voor shopliefhebbers. Hier vind je een overvloed aan winkels en gezellige terrassen waar je kunt genieten van de sfeer van de stad. De straat begint bij de haven, direct naast het indrukwekkende stadhuis, bekend als het Palacio Consistorial. Wandel langs de levendige Calle Mayor en laat je verleiden door de diverse winkelaanbiedingen terwijl je geniet van de prachtige omgeving. Deze straat is een must-visit bestemming voor iedereen die Cartagena bezoekt.

Nadat je al deze prachtige bezienswaardheden hebt bekeken, heb je natuurlijk wel trek en zin in tapas of ander Spaans eten. Wij hebben heerlijk gegeten hier in Cartagena, en het was ook zeker niet duur. Hier een klein lijstje met de lekkerste en leukste restaurants in Cartagena.

1. Restaurante Catedral: Geniet van mediterrane gerechten en zeevruchten met een adembenemend uitzicht op de kathedraal in het historische centrum.

2. La Marquesita: Een tapasparadijs met traditionele Spaanse gerechten en heerlijke paella.

3. Restaurante Magoga: Voor een creatieve en gastronomische ervaring met een mediterrane twist.

4. La Tartana: Een knus restaurant met seizoensgebonden gerechten en verrukkelijke huisgemaakte desserts.

Nu je iets meer weet over Cartagena, zou dit dan een plaats zijn waar je heen zou gaan op vakantie? Ik kan je het zeker aanraden. Met prachtige culturele dingen om te bezoeken en heerlijk eten is het een ideale stad in Spanje om naar toe te gaan. Mijn hoogtepunt was toch echt wel de Barrio del Foto Romano. Deze opgravingen waren zo spectaculair om te bezoeken en te bewonderen. Maar ook Theatre Romano was super gaaf om te zien. Als afsluiter nog even shoppen en tapas eten in Calle Mayor, en je dag is compleet!

Liefs, Alison

Plaats een reactie

Maak een website of blog op WordPress.com